Enneagrammet 1


”Kender du typen”
Hvad er enneagrammet?   - en model der beskriver 9 menneske typer.
På sin letforståelige måde bliver du ført ind i de forskellige typers særlige egenart, hvad der er deres motivation, muligheder og udviklingspotentialer.
Enneagrammet er relativ nyt i Danmark, men i meget hurtigt vækst og bliver allerede nu brugt på mange virksomheder.
I Amerika er det meget brugt, Standford universitet forsker i enneagrammet. Enneagrammet  er udviklet gennem flere hundrede år.
Enneagrammet går dybere end andre personligheds type indikator, samt viser hvilken udviklingsveje de forskellige typer kan gå.
Hvad kan enneagrammet bruges til, blandt andet:
· Teamudvikling

· Personale udvikling

· Team sammensætning

· Medarbejder udvikling

· Selvudvikling.

· Kommunikation

· Menneskeforståelse

· At få overblik

· At blive set, hørt og forstået

· Tilrettelægge din kommunikation, så du får dit budskab igennem.

På de 2 dage lærer du om typerne, samt den udviklings vej de forskellige typer kan gå. Du lærer om hvad der er de bagvedliggende motiver for de handlinger mennesker gør. Hvordan sproget og tidsperspektivet bruges hos de 9 enneagramtyper. Hvilke overvejelser de forskellige typer gør før de tager beslutning. Du finder den type du selv kunne tænkes at være, og ser hvor dine medarbejdere er, samt hvad der skal til for at udvikle dig selv og dem.
Du kan bruge enneagrammet når du coacher, holder medarbejder/ kompetence udviklings samtaler, hvor du  på endnu mere effektiv måde, bl.a. kan stille de passende, rigtige forstyrrende spørgsmål, der gir udvikling.
På kurset kommer vi ind på typernes sprog, kropssprog, tidsopfattelse, fokus punkter, om de er instinktive, føle eller tænke typer, hvordan handler de under stress eller når de er trygge, arbejdsstrategier og meget mere.
Perfektionisten der vil gøre det rigtige, hjælperen der er gode til at understøtte andre, udretteren der får noget fra hånden, romantikerens kreativitet, iagttagerens evne til analyse, skeptikeren til kvalitetssikring, eventyren uden begrænsning, frontkæmperen for den rigtige sag, fredselskeren der kan mægle.
Foreløbige undersøgelser viser at 80 % af  ledere enten er frontkæmper, eventyrer eller udretter. Hvad er du eller din chef? Få en støre indsigt i din chef og  medarbejderes  mønstrer og brug de gode ressourcer hver type besidder.
Enneagrammet er en let forståelig, og med en dyb forståelse for menneskers unikke væsen.
Underviser Michael J. Ibsing og Jane Fornitz.
Kursus kan tilpasses så det passer lige netop til jeres formål og målgruppe. En vej til bedre at forstå andre menneskers handlinger og mønstre på, som rummelighed for dig selv og andre. Uden at være kanindræbende, primal skrig, overlevelse på en klippeafsats eller andre ting, som for mange mennesker kan være grænseoverskridende handlinger, giver enneagrammet teamudvikling/personlig udvikling på refleksive vis.
Praktiske oplysninger:
Kurset kan med fordel hjemkøbes og afholdes i egen institution/virksomhed men kan også arrangeres ude.
– ring og hør nærmere – vi sender gerne et uforpligtende tilbud som er tilpasset lige netop til jer.